DruštvoVesti

DUNP: Besplatna pripremna nastava za upis studenata

Državni univerzitet u Novom Pazaru i ove godine organizuje program besplatnе pripremne nastave, sa ciljem da se kandidatima koji žele da započnu školovanje na jednom od 20 akreditovanih studijskih programa  pomogne u ostvarivanju što boljih rezultata na prijemnom ispitu.

Realizacija besplatne pripremne nastave  oslobađa roditelje od obaveze da plaćaju privatne časove, a budućim studentima se  pruža prilika da se adekvatno pripreme kako bi upisali željene studijе.

Besplatnom pripremnom nastavom biće obuhvaćeni  svi studijski programi na osnovnim i integrisanim akademskim studijama, kao i strukovnim studijama.

Departman za matematičke nauke već je utvrdio  raspored termina pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita iz matematike, za upis na odgovarajuće studijske programe. Test iz matematike se polaže na istoimenom studijskom programu, ali i na matematici i informatici, arhitekturi, građevinarstvu, računarskoj tehnici i softverskom inženjerstvu. Pripremna nastava za upis na navedene studije počeće 8. marta, održavaće se vikendom  i trajaće do sredine juna.

Da bi test iz matematike kandidati što uspešnije rešili, prof. dr Ćemal Dolićanin i nastavnici i saradnici sa Departmana za matematičke nauke priredili su dve zbirke zadataka za pripremanje prijemnog ispita.

Raspored pripremne nastave iz matematike objavljen je na sajtu Državnog univerziteta, a za ostale studijske programe biće uskoro utvrđen.

 

Senada Kalić

Podeli