DruštvoVesti

Građevinski materijal za devet porodica iz kategorije povratnika i interno raseljenih lica

Gradonačelnik Nihat Biševac potpisao je sa korisnicima projekta „Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika” ugovore o dodeli grantova. Reč je o podršci u vidu dodele paketa građevniskog materijala u vrednosti od po 4.000 eura. Potpisivanjem devet ugovora obezbeđeni su bolji uslovi života za isto toliko porodica.

“Grantovima u okviru ovog projekta rešavamo pitanja od životnog značaja za devet novopazarskih porodica, jer obezbeđujemo izgradnju odnosno uređenje njihovih domova. Nastavićemo da pružamo podršku povratnicima i interno raseljenim licima, u želji da im i kroz neke buduće projekte olakšamo stvaranje optimalnih životnih uslova”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac nakon potpisivanja ugovora. Gradonačelnik je podsetio da je do okončanja ovog projekta previđena i dodela 10 montažnih kuća i 20 grantova za samostalno započinjanje biznisa interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji.
Projekat “Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika ugovore o dodeli grantova“ finansira Evropska unija, a realizuje Grad Novi Pazar u partnerstvu sa Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak. Deo šireg programa “EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika” ukupne vrednosti 5,65 miliona evra.

Do kraja realizacije projekta previđena je i dodela 10 montažnih kuća i 20 grantova za samostalno započinjanje biznisa interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji.
Projekat se realizuje od jula 2018 – do jula 2020. sa ciljem da podrži sprovođenje Lokalnog akcionog plana i ekonomski osnaži interno raseljena lica i povratnike po Sporazumu o readmisiji.

Informativna služba Grada

Podeli