Društvo

Održana Skupština Udruženja pčelara Matičnjak

U Kulturnom centru u Novom Pazaru održana je Skupština Udruženja pčelara Matičnjak na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2020. godinu kao i o tekućim planovima u ovoj godini. Nakon skupštine predavanje je održao poznati predavač Veroljub Umeljić, profesor iz Kragujevca.

Na današnjoj Skupštini Udruženja pčelara Matičnjak donet je zaključak da su ispunjeni svi uslovi za realizaciju budžeta za 2020. godinu koji iznosi milion i pet stotina hiljada dinara što je za 30% više nego prošle godine. Ono što posebno raduje pčelare je odluka o poboljšanju tehničkih sredstava u toku ove godine. Lokalna samouprava nastaviće da kroz brojne druge aktivnosti podržava društvo pčelara, izjavio je Nihad Hasanović pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara za infrastrukturu koji je dodao da je ove godine u planu treći po redu Sajam pčelara i da će u budućnosti ovo postati tradicionalna manifestacija grada.

Pored proizvoda pčelara na koje je stavljen najveći akcenat tokom ove skupštine, raspravljalo se takođe i o opremi za narednu godinu kao i o novitetima koji su planirani a to su: linija za izradu pčelarskih pogačica i topionika za preradu voska, istakao je Ismet Zogić, zamenik predsednika Udruženja Matičnjak.

Nakon Skupštine predavanje pčelarima je održao poznati profesor iz Kragujevca Veroljub Umeljić, a najviše se govorilo o aktuelnim problemima kao što je trovanje pčela pesticidima i na koji način je moguće da se ovi problemi suzbiju.

Udruženje pčelara „Matičnjak“ broji 170 članova i jedno je od najvećih udruženja u regionu.

Mina Jovičić

Podeli