Napadnuti muftija i njegov zamenik. Napadač pritvoren

Mešihat islamske zajednice Sandžaka saopštio je sinoć da su muftija Senad ef. Halitović i njegov zamenik, Muhamed ef. Demirović verbalno  napadnuti u ponoć, između 15. i 16. februara, ispred zgrade Bor u Novom Pazaru, od strane Feha Biševca.

‘’Feho Biševac već više od godinu dana, uznemirujućim i uvredljivim porukama narušava mir muftije Halitovića, zbog čega je protiv njega pokrenuta i tužba pred Okružnim sudom u Novom Pazaru.

U noći verbalnog napada, zamenik muftije, ef. Demirović, dovezao je muftiju Halitovića ispred pomenute zgrade u kojoj i živi muftija ali i Biševac. Dok su, ef. Demirović i muftija Halitović, sedeli u automobilu ispred ulaza, Feho Biševac je naišao svojim vozilom. Zamenik muftije, ef. Demirović, odmah je krenuo rikvercom kako bi oslobodio prolaz dolazećem automobilu, međutim, kada je Feho Biševac vidio ko je u automobilu preko puta njegovog, počeo je bespotrebno da svira, blica i nervozno maše rukama, zatim i nasrnuo svojim automobilom pokazujući time dodatno neprijateljstvo.

Nakon toga Feho Biševac je izašao iz svog i prišao automobilu ef. Demirovića te nastavio da psuje i upućuje pogrdne reči zameniku i muftii Halitoviću. Muftija i ef. Demirović su, neshvatajući šta Biševac želi od njih, izašli iz automobila i pokušali da ga smire govoreći mu da uđe u zgradu i ostavi se teških reči. Međutim, Biševac je nastavio vikati iz sveg glasa reči “ovde će mrtva glava da padne” dok je pokušavao da izvadi “nešto” iz jakne. Kako bi ga obuzdali i sprečili da nanese neku veću štetu, zamenik muftije i muftija su ga uveli u ulaz njegove zgrade gde je naišla i njegova ćerka koja je preuzela svog oca i izvinjavala se zbog njegovih postupaka.

Iste noći, nakon ovog događaja, dok su muftja i njegov zamenik prijavljivali slučaj u SUP-u zajedno sa svojim advokatom, Biševac je stigao i počeo pretiti njihovom advokatu da će ga „spakovati u gepek“ a muftiji i njegovom zameniku je pretio rečima da će mu “platit’ ” i psovao im Allaha u više navrata’’ objašnjava se u saopštenju.

Feho Biševac pritvoren

Biševac je zadržan u pritvoru a protiv njega je podneta još jedna krivična tužba pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru, tvrde iz Mešihata.

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka apeluje na nadležne organe da ovaj i slične slučajeve efikasno procesuiraju i reaguju na adekvatan način u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbegavanja novih nemilih događaja i neželjenih posledica koje mogu proisteći iz istih, te kako bi se sačuvao mir u našoj zajednici.

Snimak događaja može se pogledati u videu koji je objavljen na stranici Mešihata.

Podeli