Društvo

Turska: Otvoren konkurs i stipendija za upis u srednje škole

Ministarstvo nacionalnog obrazovanja Republike Turske u saradnji sa Turskom fondacijom “Diyanet” (Türkiye Diyanet Vakfı) raspisuje konkurs za prijem učenika na srednjoškolsko obrazovanje u internacionalnim islamskim  gimnazijama.

Aplikacije počinju 01.02.2020. godine, a završavaju se 15.03.2020. godine. Zainteresovani učenici mogu aplicirati za upis klikom na LINK , gdje mogu naći detaljne informacije o konkursu  i  to na turskom, arapskom, engleskom, ruskom i francuskom jeziku.

Pored opštih gimnazijskih i islamskih predmeta, učenici ovih škola izučavaju različite jezike, pa srednjoškolsko obrazovanje završavaju kao poliglote.

Uslovi za boravak učenika su odlični, moderni domovi sa pratećim sportskim objektima i prostorijama za učenje.  Pored stipendije, za učenike su obezbeđeni kvalitetni obroci i užine.

Nastava se obavlja u učionicama koje su opremljene po svim novim standardima, koji garantuju kvalitetnu nastavu.

Za razliku od škola u Srbiji, nastava traje duže, uz više pauza. Koncept je postavljen kao celodnevni školski program, koji ima za cilj kontinuirano učenje,  koje se nastavlja i nakon nastave u vidu obaveznog učenja i ponavljanja gradiva.

Turski jezik se intenzivno izučava u toku prve godine i na taj način đaci istovremeno završavaju  kurs jezika i prvu godinu srednje škole.

Galib Gicić

Podeli