Društvo

Mehović: Nastavljamo sa izgradnjom parkinga i dečijih igrališta

Realizacijom projekata parternog uređenja tokom protekle godine Novi Pazar je dobio 200 novih parking mesta, desetak dečijih igrališta i mnogo više uređenih gradskih površina. Gostujući u emisiji Odgovor, koja je na prgramu večeras od 21 i 30, direktor JKP ”Parking servis” Armin Mehović je ocenio da je godina za nama bila veoma uspešna, te najvio da će se istim tempom raditi i ove godine za dobrobit svih građana, kojima je poručio da veruju ”svojim očima”.

Više parking mesta, dečijih igrališta i uređenih zelenih površina je ono što je obeležilo 2019. godinu u Novom Pazaru. Za projekte parternog uređenja iz gradske kase izdvojeno je preko 90 miliona dinara.

Izgrađeni su parkinzi u krugu Bor zgrade, zgrade Jezero, iza Nove lučne zgrade, u Ulici Mehmeda Alibašića i Omladinskoj. Nova dečija igrališta dobila su i naselja Svojbor i Rasadnik, kao i ulice Rasima Halilovića i Mehmeda Alibašića. Uskoro bi, kako se najavljuje, trebalo da budu završeni radovi na izgradnji dečijeg igrališta i fudbalskog terena u Belim Vodama, a kad vremenski uslovi dozvole, radovi mogu da počnu iza Stare lučne zgrade, na Jaliji i u Čerkez mahali.

Ideja o parternom uređenju, ističe Mehović, ujedinila je sve gradske službe i predstavnike lokalne, ali i republičke vlasti.

”Dobio sam podršku od svih, kako od gradonačelnika Nihata Biševca, tako i od potpredsednika vlade i ministra Rasima Ljajića, koji nam je obezbedio dodatna sredstva za infrastrukturu iz rezervnih sredstava republičkog budžeta. Bez takve podrške ne bismo mogli sve ovo da uradimo”, rekao je Mehović.

Citirajući ministra Ljajića, Mehović je građanima poručio da veruju svojim očima. On je izrazio očekivanje da će ljudi koji su dali konkretne rezultate ponovo dobiti poverenje građana i nastaviti realizaciju prokjekata kojima se unapređuju uslovi života u Novom Pazaru.

Jedan od značajnijih projekata koji će uskoro biti realizovan i za koji, prema rečima Mehovića, postoji kompletna projekta dokumentacija, je izgradnja novih parkin mesta u centru grada iza Nacionalne službe  za zapošljavanje, u neposrednoj blizini druge pešačke zone. Raspisivanje tendera se očekuje i za izgradnju teniskih i rekonstrukciju postojećih sporstskih terena u kompleksu Borići.

S.Lj.

 

 

Podeli