Sport

Brunčević: Da se taktički dobro spremimo za Široki

Košarkaš Novog Pazara Tarik Brunčević rekao je danas da će njegova ekipa morati da se taktički dobro spremi za predstojeću utakmicu protiv Širokog na domaćem terenu, u okviru 15. kola ABA 2 lige.

“Mladi su, igraju stalni presing po celom terenu i imaju veliku rotaciju. Probaćemo da izađemo na kraj s timom koji je u odličnoj formi, ali i mi smo u dobrom ritmu”, rekao je Brunčević.

Sastav iz Bosne i Hercegovine je u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga istih rivala u regionalnom takmičenju slavio kao domaćin u Širokom Brijegu sa 79:71.

“Držali smo se dobro tri četvrtine i nismo smeli da dozvolimo pad u poslednjoj. To nas je i odvelo u poraz”, ocenio je Brunčević.

Trećeplasirani Široki je u zoni plej-ofa sa devet pobeda i pet poraza, dok je Novi Pazar na 10. mestu u ABA 2 ligi i ima skor 5/9.

“Nadamo se boljoj polusezoni. Ne odustajemo od plej-ofa ABA 2 lige, imamo želju. Bili bismo ozbiljni konkurenti za doigravanje da smo imali za nijansu više sreće, pre svega u duelu sa MZT-om u Skoplju i na dve utakmice protiv Sutjeske”, naveo je Brunčević.

U dosadašnjem delu ABA 2 lige, Brunčević je za prosečno 26,5 minuta na terenu imao učinak od 9,8 poena i 3,6 skokova.

“Dosta mi znače utakmice u ABA 2, jače su u odnosu na Košarkašku ligu Srbije. Problem je nedostatak vremena za odmor i kvalitetniju pripremu utakmica. Moje partije su plod dobre igre tima. Danas odskočim ja, sutra neko drugi”, zaključio je Brunčević.

Novi Pazar i Široki igraće sutra od 18 časova u dvorani Pendik.

M. Minić

 

Podeli