PolitikaVesti

Ugljanin negira da zloupotrebljava BNV i njegova sredstva

Odgovarajući na optužbe vijećnika liste Matica Bošnjačka Muamera Zukorlića, da Bošnjačko nacionalno vijeće i njegov budžet shvata kao lično i partijsko vlasništvo, predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin kazao je dokazi o potrošnji sredstava postoje u Trezoru, čije stručne službe je pozvao da se izjasne po tom pitanju.

Ugljanin je stranku Pravde i pomirenja Muamera Zukorlića nazvao strankom svađe, kazavši da su optužbe da je Sulejman Ugljanin trošio za svoje privatne potrebe novac Bošnjačkog nacionalnog vijeća lažne.

”Čuo sam da je taj takozvani Muamer Zukorlić  izjavio jednu laž. Normalan čovek ne može da kaže toliko koliko je on slagao. To je laž koju ne može da kaže ni jedan normalan čovek jer novac i potrošnju Bošnjačkog nacionalnogvijeća vrše preko Trezora. Stručne službe Trezora tačno znaju za šta je svaki dinar potrošen i vrše alanizu. Takođe, pozivam stručne službe Trezora, Bošnjačkog nacionalnog vijeća i lica koja imaju ovlašćena u BNV-u za potrožnju njegovih sredstava da  se izjasne o ovom pitanju i da iznesu u javnost svaku moguću činjenicu koja bi išla u prilog onoga što je taj izjavio ili da demantuju tu laž”

Ugaljanin je na kraju poručio da će se uspostavljanjem specijalnog statusa Sandžaka, uspostaviti vladavina prava, pravna sigurnost, jednakost pred zakonom, stručno i politički nezavisno pravosuđe, kada, kako je kazao ”režimski ljubimci neće moći nekažnjeno ni da lažu, ni da ujedaju”

 

 

Senada Kalić

Podeli