DruštvoVesti

Grad spreman za zimu

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru formirao je stručno-operativni tim za reagovanje u zimskom periodu, te konstatvao da je Grad spreman za zimu. Na današnjem zasedanju usvojen je i plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije za narednu godinu, kao i preporuka za čišćenje i održavanje antierozivnih brana.

Analizirajući situaciju u javnim preduzećima članovi Gradskog štaba za vanredne situacije na ovom zasedanju su zaključili da je Grad spremniji za zimu nego ranijih godina.

”U ovoj godini smo nabavili dosta sredstava. Kupljeni su lanci za vozila i plugovi, pa će održavanje gradskih i prigradskih naselja biti bolje nego prošle godine. Takođe, stanje sa zalihama soli je na zavidnom nivou”, izjavio je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Naser Crnovršanin. On je kazao da je razmatran je i usvojen i plan rada Štaba za vanredne situacije za narednu godinu.

Čišćenje i održavanje antierozivnih brana na teritoriji grada Novog Pazara je, prema rečima rukovodioca Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane, u poslednje 4 govdine ustaljena praksa u Novom Pazaru, koja će, odlukom štaba, biti nastavljena i naredne godine.

Štab za vanredne situacije je na ovom zasedanju usvojio i godišnji program mera i radova na smanjenju rizika od polava za 2020. godinu.

S.Lj.

 

Podeli