DruštvoVesti

Sve veća ulaganja Grada u poljoprivredu

Ove godine bio je rekordan budžet za razvoj poljoprivrede na nivou Novog Pazara za šta je opredeljeno 12 miliona dinara. Novac iz gradske kase bio je iskorišćen za razvoj svih poljoprivrednih grana, a danas je uručena mehanizacija, koja se koristi za zaštitu bilja.

Poljoprivredna ulaganja u ovoj godini na području Grada Novog Pazara bila su veća nego u prethodnoj godini. Uz pomoć sredstava, koja su izdvojena iz gradskog budžeta kupljena je vredna oprema, koja je poljoprivrednicima omogućila lakši posao na imanju. Predsednik Međuopštinske poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić podseća da je najbolji put do uspeha dobra saradnja.

Načelnik lokalnog odeljenja za privredu Almir Kecap kaže da je gradska uprava otvorena za svaki vid saradnje pogotovu, kada je u pitanju poljoprivreda, koja je veoma značajna za razvoj grada.

Poljoprivrednici kažu da im je pomoć lokalne samouprave bila od velikog značaja za unapređenje rada.

Na poslednjoj Skupštini grada, doneta je odluka da se sredstva za razvoj poljopirvrede povećaju, pa će za tu namenu biti izdvojeno 15 miliona dinara, što je 3 miliona više nego u 2019.godini.

Podeli