Društvo

Škrijelji uskoro u svom domu

Kuća za četvoročlanu porodicu Škrijelj, samohranu majku i njena tri sina, u završnoj je fazi izgradnje. Zahvaljujući humanim ljudima, koji su se pridružili akciji RTV Novi Pazar i Sandžačke demokratske partije, kuća je ukrovljena i tokom vikenda postavljen je crep.

Na Hadžet je tokom vikenda stigao i crep, pa ovo zdanje polako poprima obrise toplog, porodičnog doma. Za samohranu majku Najču Škrijelj i njena tri sina, sreća ne može biti kompletna, ali vlastiti dom će im, u velikoj meri, kaže, olakšati olakšati život.

”Situacija je takva kakva jeste. Suprug mi je preselio pre 11 meseci. Ostala sma sama s troje dece pod kiriju. Tužna sam, ali ujedno se i radujem se što će moja deca imati svoj dom”, priča Najča. Reči Hvale ni ovaj put nije izostavila za sve ljude koji su dali doprinos u izgradnji kuće.

Inicijatori akcije podsećaju da se neće stati dok se porodica Škrijelj ne u seli u sopstveni dom.

”Ušli smo u ovu priču u maju. Mnogi su bili skeptični da li ćemo stići i da li ćemo nešto uraditi. Naravno, zahvaljujući našoj stranci SDP, ljudima dobre volje koji su se javili i podržali ovu akciju, stigli smo do crepa”, kaže članica Gradskog odbora SDP-a, Elzana Salihović.

Do useljenja ima još posla, tako da svi humani ljudi koji su u mogućnosti mogu nam se pridružiti, kako bi ova samohrana majka sa svoja tri sina što pre uselila u svoju kuću.

S.Lj.

Podeli