Društvo

Završna sesija o ljudskim pravima

U Centru za decu i mlade ”Duga” održana je završna internacionalna sesija dijalog kafea za ovu godinu. Posvećena je ljudskim pravima i zalaganju mladih u toj oblasti. Ovom sesijom Nacionalna dijalog kafe mreža bogatija je za još jedan dijalog kafe koji se prvi put uključuje iz Novog Sada.

Mladi iz Novog Pazara imali su još jednu priliku da, sa kolegama iz Lisabona, Madrida, Praje, Beograda i prvi put iz Novog Sada, razmene mišljenje i iskustva o važnoj temi – Zalaganje mladih za ljudska prava.

Kroz dijalog kafe mladi Novog Pazara će i naredne godine komunicirati sa svetom – najavljuju organizatori.

”Sa ovom sesijom zaključujemo jedan jako kvalitetan i dobar period kada je ovaj projekat u pitanju. Imali smo nekoliko sesija gde smo se bavili različitim pitanjima, koja najviše zanimaju mlade. Govorili smo o volonterizmu, socijalnom preduzetništvu, dijalogu, komunikaciji, kulturi dijaloga, različitm vrstama angažovanja mladih, NVO sektoru, o ekološkoj kulturi i praksi i samom današnjom temom zaokružujemo dijalog kafe za ovu godinu. Srećni smo što smo deo ovako velike i kvalitetne mreže”, izjavio je Haris Imamović.

Projekat Novi Pazar u dijalogu realuzuje Centar za decu i mlade ”Duga”, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Grada Novog Pazara.

S.Lj.

Podeli