PolitikaVesti

Ljajić : Svi bi trebalo da uče na onome što DPS radi

Na Kongresu Demokratske partije socijalista (DPS), potpredsednik Vlade Rebublike Srbije, ministar i lider Socijademokratske partije Srbije(SDPS) Rasim Ljajić izrazio je nadu da će se odnosi dveju država u budućnosti unapređivati. Ljajić je obraćajući se skupu u Crnoj Gori poručio DPS-u da veruje u njihove izborne pobede.

Ljajić  je kazao da je prijateljestvo Srbije i Cne Gore izdržalo sve ove godine i turbulentne periode.

“U politici je najvažnije da trajate, a vi ne samo da trajete, nego pobjeđujete”, rekao je Ljajić, dodajući da bez jake stranačke infrastrukture nema uspeha, ma koliko ideja partije bila dobra.

“Ovaj kongres govori o snazi partije kakav je danas DPS. To je ono što treba svakoj modernoj socijaldemokratskoj stranci “.

Ljajić je rekao da bi svi trebalo da uče na onome što DPS radi.

“Ključni izazov pred svima nama na početku 21. veka je jačanje populizma i nacionalizma. Ne smemo to potcenimo”, rekao je Ljajić na kongresu DPS-a.

On je dodao i da veruje da će se odnosi Srbije i Crne Gore razvijati na zdravim odnosima dve nezavisne i samostalne države.

Podsećamo, DPS je na vlasti u Crnoj Gori od uvođenja višepartijskog sistema ili preimenovanja Saveza komunista 1990. godine, a Milo Đukanović šef partije već 21 godinu, od 1998. godine i rascepa u vladajućoj stranci, kada je njen dotadašnji predsednik Momir Bulatović (1956-2019.) formirao Socijalističku narodnu partiju.

Izvor: RTCG

Podeli