Kultura

Semra Kadrić laureat Jesenjeg likovnog salona 2019.

Jednoglasnom odlukom tročlanog žirija, slikarka Semra Kadrić dobitnica je plakete Jesenjeg likovnog salona 2019. najznačajnije manifestacije na likovnoj mapi Sandžaka. Svečanim uručenjem nagrade otvoren je ovogodišnji Jesenji likovni salon u galeriji MMC u Novom Pazaru.

Nagrađeni rad slikarke Semre Kadrić je digitalni crtež, triptih, koji je, po oceni akademskog slikara Muriza Čokovića, istoričarke umetnosti Svetlane Čeković i grafičke dizajnerke i urednice tribinskog i galerijskog programa galerije MMC Amre Hodžić Jejna, osvojio nagradu za nove medije.

”Ovo je nešto novo što sam krenula da istražujem, nastojeći da ne liči ni na čiji drugi rad, pokušavajući da dam svoj originalni doprinos. Zaista sam počastvovana i srećna ovom nagradom”, izjavila je nagrađena autorka Semra Kadrić.

Inače, ovogodišnji Jesnji likovni salon čine radovi 31 autora, različitih likovnih poetika i tehnika.

”Ono što imamo da predstavimo na Jesenjem likovnom salonu je podsticaj za kreativni život grada, s obzirom da je, nažalost, malo događaja koji spadaju u visoku kulturu”, izjavila je na svečanom otvaranju Jesenjeg likovnog salona urednica galerijskog i tribinskog programa galerije Multimedijalnog centra u Novom Pazaru, Amra Hodžić Jejna.

S.Lj.

 

Podeli