Društvo

Na RTV NP premijera pesme Damira Grude – Sanjak of Novi Pazar

Kroz emisiju ,, Život grada,, povodom Dana Sandžaka, gledaocima Radio televizije Novi Pazar premijerno je prikazan spot za  pesmu Sanjak of Novi Pazar.
Tekst  je napisao američki pesnik Thomas Pynchon (iz knjige Gravity’s Rainbow) ,  a prilagodio i otpevao Damir Gruda.
Muziku je napisao Sulejman Zatrić, a Elmir Habibović  posvetio se režiji, snimanju i montaži.

Video spot koji na najlepši način oslikava Novi Pazar, nastao je kao plod saradnje sa Kulturnim centrom Novi Pazar, predstavlja deo materijalne kulturne baštine grada  i deo je naučnog rada autora Damira Grude.

Gruda je  profesor engleskog jezika. Studije je započeo na Ege Univerzitetu u Izmiru.  Nakon druge godine,  studije nastavlja na Univerzitetu u Prištini. Nakon diplomiranja je radio u nekoliko osnovnih škola u Novom Pazaru, institutu za strane jezike u Malmeu u Švedskoj, kao predavač na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru. Gruda  je Učestvovao u programu ,,International Visitor Leadership Program“ koji organizuje State Department a koji je podrazumevao prisustvo raznim predavanjima na nekoliko univerziteta iz oblasti jezika, kulture i obrazovanja u SAD. Trenutno je zaposlen u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru kao profesor engleskog jezika i privodi kraju izradu doktorske disertacije. Govori engleski, švedski i turski jezik.

Galib Gicić

Podeli