Društvo

DUNP: Saradnja sa švedskim univerzitetima

Zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern  posetio je danas Državni univerzitet u Novom Pazaru i razgovarao sa rektorom prof. dr Miladinom Kostićem.

Rektor Državnog univerziteta gosta je upoznao sa razvojem i prioritetima ove visokoškolske ustanove u koje spada i saradnja sa stranim univerzitetima, kao i mobilnost studenata.

Rekao je da je Državni univerzitet osnovan sa ciljem da doprinese bržem razvoju ovog regiona i istakao da pored univerziteta u Srbiji i zemljama okruženja, ova visokoobrazovna institucija uspešno sarađuje sa velikim brojem renomiranih univerziteta i u inostranstvu.

Zamenik ambasadora Švedske  interesovao se koje stručne kadrove obrazuje ova visokoškolska ustanova, kao i za mogućnosti mobilnosti studenata, pogotovu kada su u pitanju master studije u Švedskoj.

Joakim Vern  je istakao da postoje velike mogućnosti za saradnju švedskih univerziteta sa univerzitetima u Srbiji i naglasio da će ambasada Švedske  podsticati takve kontakte. Izrazio je interesovanje za saradnju sa Državnim univerzitetom na konkretnim projektima i najavio novi sastanak tim povodom.

Izvor: DUNP

Podeli