DruštvoVesti

Adaptirana fiskulturna sala u Požegi

Zahvaljujući sredstvima gradske uprave Novog Pazara adaptirana je fiskulturna sala škole u Požegi, koju pohađa oko 150 đaka. Svečanosti otvaranja prisustvovao je gradonačelnik  Nihat Biševac sa saradnicima, koji je u  obraćanju podsetio da Grad iz budžeta izdvaja velika sredstva za unapređenje obrazovanja, jer je to, kako je istakao ulaganje u bolju i sigurnu budućnost.

Đaci osnovne škole u Požegi od danas će u boljim uslovima obavljati čas fizičkog vaspitanja. Adaptiranu fiskulturnu salu, danas je otvorio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je rekao da će Grad nastaviti da ulaže u obrazovanje, jer je stvaranje dobrih uslova  za pohađanje nastave od velikog značaja.

Direktor škole Besim Adilović  izrazio je zadovoljstvo što je fiskulturna sala adaptirana. On je podsetio na bogatu istoriju ove škole u koju je dosta uloženo i iz koje je poteklo mnogo uspešnih sugrađana.

Osnovna škola u Požegi broji 150 đaka, koji su danas imali prilike da održe prvi čas fizičkog vaspitanja u novoj fiskulturnoj sali opremljenoj po najsavremenijim standardima.

Svečanosti otvaranja fiskulturne sale prisustvovao je veliki broj meštana, ali I roditelja dece koja pohađaju nastavu u školi u Požegi. Oni su istakli zadovoljstvo što deca mogu normalno da obavljaju časove fizičkog vaspitanja, koje bi u zavisnostvi od vremenskih uslova provodili u učionici.

Prvom čoveku Novog Pazara Nihatu Biševcu uručena je i plaketa zahvalnosti za, kako je istaknuto,  izuzetan doprinos razvoju obrazovanja u gradu.

Prisutni su obišli fiskulturnu salu, gde su se uverili u kvalitet izvođenja radova na renoviranju.
Za ovu priliku đaci škole u Požegi su priredili i bogat kukturno -umetnički program.

Osim gradske uprave koja je obazebdila sredstva za adaptiranje fiskulturne sale, za druge građevinske radove pridružili su se i pojedini meštani, ali I vlasnici firmi.

 

Podeli