VestiZanimljivosti

Muči vas migrena? Evo kako pravilnom ishranom možete da je se rešite

Ako imate česte migrene, zbog čega stalno posežete za tabletama, vreme je da potražite alternativno rešenje. Promenite način ishrane i uvrstite u jelovnik namirnice koje mogu da vam ublaže jake glavobolje.

Počnite da jedete avokado koji je veoma bogat antioksidansima. Redovnim konzumiranjem ovog tropskog voća umirićete migrenu na duže vreme. Protiv jakih glavobolja delotvorne su i smokve, ali i losos koji sadrži omega 3 masne kiseline i vitamin B2.

Sprečava taloženje trombocita koji je odgovoran za česte migrene, smanjuje upalu, a u borbi protiv migrene pomaže i slatki krompir. Dehidratacija je jedan od glavnih uzroka glavobolje.

Najbolji lek protiv toga je da se pije što više tečnosti i konzumiraju namirnice poput lubenice, šargarepe, krastavaca i celera. Prema istraživanjima, protiv migrene efikasno deluje i jogurt koji se svakodnevno preporučuje u ishrani. i jogurt koji se svakodnevno preporučuje u ishrani. Kada vas jako zaboli glava može da vam pomogne i limun. Popijte limunadu sa dve kašičice soli i uverićete se da je reč o čarobnom napitku.

 

Izvor: Večernje novosti

Podeli