DruštvoVesti

Izabrana predsednica Višeg i nove sudije Osnovnog suda u Novom Pazaru

Jutros su poslanici republičkog parlamenta izabrali predsednicu Višeg suda u Novom Pazaru, te nove sudije Osnovnog suda.

Za predsednicu Višeg suda izabrana je Slađanu Čolović koja je poslednjih devet godina u Višem sudu u Novom Pazaru obavljala stalnu sudijsku funkciju.

Aladin Lekpek, Zuhra Ramović, Fuad Zukorlić i Bojan Nikolić obavljaće fukncije sudija u Osnovnom sudu u Novom Pazaru.

Podsetimo, poslanici SDP-a dali su juče podršku izboru sudija u Novom Pazaru.

Narodni poslanik SDP-a, dr Muamer Bačevac najavio je juče podršku te stranke za sva četiri kandidata za izbor u Osnovni sud u Novom Pazaru.

Bačevac je, tom prilikom, naglasio da posebno raduje što su sva četiri kandidata iz Novog Pazara i da su pokazali izuzetno znanje na stručnom ispitivanju koje je predhodilo izboru.

„S obzirom da je reč o kandidaditma sa profesionalnim iskustvom i brojnim nagradama i usavršavanjima u struci, te o kandidatima koje u gradu znamo kao visokomoralne, porodične osobe od visokog ličnog integriteta, sa zadovoljstvom ćemo podržati njihov izbor“, naglasio je Bačevac.

„Mi poslanici SDP-a Rasima Ljajića,u kontinuitetu insistiramo na jačanju nezavisnosti sudija kao i obezbeđivanju uslova za njihovo stalno usavršavanje. Takođe insistiramo i na ravnomernoj zastupljenosti Bošnjaka i drugih manjina u pravosudnim institucijama Republike Srbije, što je zakonska i ustavna obaveza“, istakao je juče u Skupštini Srbije narodni poslanik dr Muamer Bačevac.

 

Senada Kalić

 

Podeli