VestiZanimljivosti

Koji cvet je za koju priliku

Postoji čitav “buket” poruka koje cveće može da pošalje umesto reči

AKO želite da nekome poručite da vam je stalo do njega ili još bolje da zaprosite voljenu osobu, dileme nema. Poklonite crvenu ružu. Ona simboliše ljubav. Žuta ruža asocira na ljubomoru, a bela na poverenje, pa bi o tome trebalo da povedete računa kada ih darujete.

Postoji čitav “buket” poruka koje cveće može da pošalje umesto reči. Zato vam savetujemo da poslušate stručnjake u kojoj prilici bi trebalo da poklonite koji cvet.

* Orhideja: Ova lepotica je simbol uspeha u karijeri, pa je sjajan poklon za odbranu diplomskog rada, prvog radnog dana ili početka novog posla.

* Gardenija: Cvet zavođenja i flerta je najbolje pokloniti osobi sa kojom želite da budete u kratkotrajnoj vezi, bez obaveza.

* Ciklama: Ona asocira na iskrenost. Dobrodošla je umesto izvinjenja, kao poklon koji izglađuje nesporazume i “poravnava” račune.

* Iris: Ovim cvetom se uvek saopštavaju dobre vesti ili novosti na koje neko duže vreme čeka.

* Hortenzija: Prikladna je za parove koji se vole. Miri ljubavnike i supružnike, donosi mir u kuću ili u vezi.

* Gladiola: Koliko god bila lepa, ona, nažalost, izaziva netrpeljivost, kvari raspoloženje i donosi svađu među partnerima.

* Begonija: Ovaj cvetak pomaže ozdravljenju. Veruje se da produžava život osobi kojoj se daruje, pa je naročito prikladan kao poklon starijim ili bolesnim.

* Jasmin: Veruje se da mali zamotuljak sa osušenim laticama jasmina ispod jastuka na godišnjicu braka čuva supružnike.

* Hrizantema: Uzvišena je i lepa, a donosi blagoslov i blagostanje u dom onoga kome se pokloni.

* Ljiljan: Ovaj cvet se daruje porodiljama, jer pomaže da beba bude zdrava i lepa. Pet ljiljana u buketu donose sreću i ispunjenje želja osobama koje žele dete.

* Margareta: Ako nekog želite da osvojite zauvek, pozovite ga na ručak, a nasred stola stavite vazu sa ovim cvećem.

 

Izvor: Večernje novosti

Podeli