Društvo

Najstariji uzvratili posetu najmlađima

Međugeneracijska saradnja u Novom Pazaru se nastavlja. Korisnici Gerontološkog centra uzvratili su posetu mališanima dečijeg vrtića ”Abu Dabi” na Dohoviću. I ovim međugeneracijskim susretima prisustovovao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima iz Uprave grada, ali i predstavnici Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja, koji su mališanima predškolskog uzrasta podelili Pažljivkove bojanke.

Uz pesmu i igru mališani su dodočekali deke i nane iz Gerontološkog centra. Zanimljiv kolažni program pripremili su sa svojim vaspitačima, a gosti su, kažu, uživali.

U međugeneracijskim susretima učestvovao je i prvi čovek grada, Nihat Biševac, koji se potrudio da, kako najmlađim, tako i najstarijim sugrađanima podjednako posveti pažnju. Razgovarao je sa svima, učestvovao u razmeni poklona i deljenju Pažljivkovih bojanki, jer, kako naglašava, dužnost Gradske uprave je da stvori uslove za bezbrižno odrastanje dece i bezbrižnu starost najstarijim sugrađanima.

Slike mališana koje su uručili predstavnicima Uprave grada, krasiće kabinet gradonačelnika. Sa posebnom pažnom najstariji Novopazarci čuvaće spomenar u pisanoj formi, koji će ih podsećati na ovo prekrasno druženje, a deca će razdragano i maštovito koristiti školski pribor, koji su im prilikom ove posete, darovale nane i deke iz Gerontološkog centra.

S.Lj.

Podeli