DruštvoVesti

EU PRO dodjeljuje 2,5 miliona eura za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

U Novom Pazaru predstavljen je drugi javni poziv razvojnog programa EU PRO za dodjelu 2,5 miliona eura bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima. Zainteresovani se mogu prijaviti do 10. novembra, a ukoliko dobiju sredstva moraju obezbjediti finansijsko učešže u projektu u visini od 20, odnosno 30 % ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 eura.

Evropska unija je za ovaj javni poziv opredjelila ukupno 2,5 miliona eura kako bi doprinjela povećanju konkurentnosti lokalne privrede. Pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom i koja su registrovana u periodu od 2014-2018. godine u 99 gradova i opština uključenih u program EU PRO.

„Opredeljena sredstva namenjena su za nabavku opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se unaprijedi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.
Preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 eura, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 eura”, rekao je menadžer sektora za mala i srednja preduzeća tog razvojnog programa Enis Ujkanović.

Razvojni program EU PRO, koji Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona eura, sprovodi se u 99 gradova i opština Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije. Program sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Vladom Srbije.

A. Ni.

Podeli