EkonomijaVesti

Sastanak Parlamenta privrednika: “Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje”

U Novom Pazaru održan je sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu na temu “Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje“. To je aktivnost koja se sprovodi  u okviru realizacije druge faze programa “Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana“, koji Privredna komora Srbije realizuje zajedno sa Ministarstvom pravde, Ministarstvom privrede, Međunarodnom finansijskm korporacijo a uz podršku Vlade Švajcarske.

Posebna pažnja u programu posvjećena je mjerama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, za pravovremeno reagovanje na zahtjeve tržišta, izbjegavanje krize, ozdravljenje i rješavanje problema korišćenjem raspoloživih instrumenata na koje program ukazuje. O tome su u Novom Pazaru govorili eminentni stručnjaci, među njima i profesor Bankarske akademije Dejan Erić.

Za prvog čovjeka Novog Pazara Nihata Biševca od neizmjerne je važnosti podržavati ovdašnje privrednike, jer su oni, izričit je Biševac, nosioci razvoja Grada i ove regije. U tom smislu Gradska uprava uložiće i dodatne napore i mjere podrške, ali i nastaviti sa razvojem infrastrukture, kako bi privrednici imali što bolje veze sa poslovnim partnerima i plasmanom robe i proizvoda.

Prisutne privrednike o novinama u pružanju usluga Privredne komore Srbije upoznala je direktor Direktorata za parlament privrednika Privredne komore Srbije Nermina Ljubović.

U okviru programa, posebna pažnja će se posvjetiti i promociji i što široj primjeni medijacije, što je i jedan od ciljeva programa ”Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana”.

A. Ni.

Podeli