Elzan Bibić pobednik 74. ulične trke u Ćupriji

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobednik je večerašnje 74. ulične trke u Ćupriji, koja je okupila 23 trkača iz pet država.

“Trasa je odlična, a trka napreduje iz godine u godinu. Hvala svima koji su me bodrili, a posebno Draganu Zdravkoviću, Veri Nikolić i selektoru Edinu Zukoviću”, rekao je Bibić.

On je stazu od 3.000 metara prešao za 10 minuta i tri sekunde, a tri sekunde posle njega u cilj je ušao drugoplasirani Osman Junuzović iz Bosne i Hercegovine.

Među 19 atletičara u cilju, treće mesto zauzeo je Slovenac Jan Kokalj sa 10 minuta i sedam sekundi.

“Oduševljen sam brojem ljudi oko staze. Dogodine imamo jubilej i očekujemo još veći spektakl. Tu su bili svi koji vrede u Srbiji, ali i gosti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kenije”, kazao je direktor trke u Ćupriji Dragan Zdravković.

Od mlađih Pazaraca, Saima Murić pobedila je u trci starijih juniorki, a Mejra Mehmedović kod mlađih juniorki, gde je treće mesto zauzela Lenka Nikolić, sve na stazi od 1.500 metara.

Na deonici od 900 metara, Jana Belić bila je druga, a Neira Brahić treća u nadmetanju mlađih pionirki, dok su Samed Hadžić i Kabir Zilkić zauzeli treće i četvrto mesto u konkurenciji mlađih pionira.

M. Minić

 

Podeli