DruštvoVesti

Dečija nedelja: Obezbediti deci dobre uslove i sigurnu budućnost

Nakon maskenbala organizovanog u predškolskim ustanovama u centru grada održana je svečanost kojom je i zvanično obeležen početak Dečije nedelje. Manifestaciju i ove godine organizuju Prijatelji dece uz podšku Grada Novog Pazara.

Kostimirani mališani iz dvorišta obrazovnih ustanova preselili su se na gradsko šetalište gde su kod sebilja izveli niz koreografija, među kojima i deca iz vrtića koji su Novi Pazar predstavljala na brojnim međunarodnim manifestacijama.

Manifestaciju je zvanično proglasila otvorenom i mališanima se obratila predsednica Skupštine Novog Pazara Ifeta Radončić.

Ona je deci čestitala Dečiju nedelju, podsetivši da se ona obeležava u celom svetu. Radočnić je posebno naglasila da su deca ukras sveta i naša budućnost, te da se nastoji pomoći u njihovom razvoju.

”Ove godine je značaj i veći s obzirom da se obeležava 30 godina od usvajanja Dečije konvencije kojom su regulisana prava dece. Dakle, deca imaju svoja prava ali i obaveze. Ona ih kako možemo da vidmo izvršavaju uredno i na vreme” kazala je Radončić.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović naglasila je da Novi Pzaar ulaže u mlade, podsetivši da je on upravo grad mladih.

”Grad Novi Pazar ulaže u obrazovanje i u mlade, od najmlađih u jaslicama pa na dalje. Cilj nam je da stvorimo dobre uslove za rad i da deci obezbedimo sigurnu budućnost. Imajući u vidi da se danas navršava jubilarnih 30 godina od usvajanja konvencije o pravima deteta još nam je i draže da je obeležavanje Dečije nedelje počelo  upravo danas. Ovo je jedna od manifestacija koje grad podržava, s obzirom da je grad uložio sredstva i u saradnji sa organizacijom Prijatelji dece organizovao Dečiju nedelju” kazala je Demčović.

Tokom današnje svečanosti učenicima i deci koja su na  takmičenjima ostvarila dobre rezultate uručene su diplome.

Obeležavanje Dečije nedelje trajaće do 13. oktobra.

 

Senada Kalić

Podeli