Sport

Festival fudbala u Novom Pazaru

Festivalom fudbala na novom terenu s veštačkom travom na Sportsko-rekreativnom centru u Novom Pazaru danas je u okviru Fudbalskog saveza regiona zapadna Srbija (FSRZS) obeležen Dan dečijeg i bazičnog fudbala.

“Dan dečijeg i bazičnog fudbala ustanovila je UEFA, a peti put ga obeležavamo u okviru Fudbalskog saveza Srbije. Kroz razne festivale i turnire, želimo da popularizujemo fudbal kao radost i fudbal za jednakost. Pre svega, želimo da ova deca postanu dobri ljudi”, rekao je Predsednik komisije za bazični fudbal pri FSRZS Ljubodrag Stanić.

Revijalnom manifestacijom najavljena je i predstojeća Mini maksi liga.

“Gotovo svi pazarski klubovi i škole fudbala bili su prisutni, a Mini maksi liga poklonila im je po devet lopti. Mislim da će u ligi učestvovati sve ekipe iz Novog Pazara, kao i timovi iz Raške i Tutina”, naveo je direktor Mini maksi lige za Novi Pazar Bajro Župić.

Direktor mlađih fudbalskih kategorija Novog Pazara Sead Kolašinac najavio je održavanje turnira za dečake rođene 2009. godine i mlađe.

“Naš klub je dobio novi teren na korišćenje i mi ćemo pokušati da ga što bolje iskoristimo. U planu je liga 2009. i mlađa godište, gde želimo da skupimo najbolje dečake i da vidimo šta oni mogu”, kazao je Kolašinac.

M. Minić

Podeli