DruštvoVesti

Besplatne Čitanke uručene đacima trećeg razreda Gimnazije

Učenicima trećeg razreda u nastavi na maternjem bosanskom jeziku, novopazarske Gimnazije uručene su besplatne Čitanke za bosanski jezik i književnost. Udžbenike je uručila delegacija Vijeća predvođena predsjednicom Jasminom Curić, a koju su činili i potpredsjednik Vijeća Sait Kačapor, potpredsjednik Izvršnog odbora Elvir Eminbegović i predsjednica Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku Elvira Đekić.

Udžbenik čiju je nabavku finansirala Turskaagencijazameđunarodnusaradnju i koordinaciju (TIKA), đacima je podjelila delegacija Vijeća, predvođena predsjednicom Jasminom Curić. Ona je prilikom podjele udžbenika đacima poručila da je znanje njihov najveći lični kapital, te kako je znanje najveći resurs zajednice i uslov za razvoj zajednice.

Nastava na bosanskom jeziku u Gimnaziji počela je na vrijeme, odnosno 16. septembra kada i školska godina koju su pomjerili veliki radovi na rekonstrukciji Gimnazije.

Prema podacima BNV, kompletna nastava na bosanskom jeziku u ovoj školskoj godini odvija se u 39 obrazovno-vaspitnih ustanova u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Prijepolju, a ranije je đacima trečeg razreda srednjih škola podeljen udžbenik za bosanski jezik i književnost.

A. Ni.

Podeli