DruštvoVesti

Ulaganja i u sportsku infrastrukturu

Sportsko -rekreativni centar polsednjih dana dobija lepšu sliku. Potpuno su rekonstruisani brojni tereni, a ovaj prostor uskoro će biti bogatiji za još jednu novu teretanu na otvorenom. Uporedo se radi i na uređenju sportskog centra u Šutenovcu.

Ovo omiljeno mesto mnogih Novopazarca već izgleda lepše. Direktor Sportsko sajamske ustanove Pendik Enes Pljakić kaže da je urađeno mnogo u prethodnom periodu. On dodaje da je ovaj prostor obogaćen i novim terenima za profesionalno bavljenje sportom.

“Urađena je ograda oko terena za odbojku na pesku, urađen je novi treći košarkaški teren sa profesionalnim konstrukcijama i podlogom. Na fudbalskom terenu se radi ograda, finišerske radove na nekim terenima već radimo, tako da će ovo mesto biti mnogo lepše”, rekao je Pljakić.

Planirano je i da se stare dotrajale sprave za teretanu zamene novim.

“I prethodne sprave smo uspeli da očuvamo, njih ćemo premestiti i instalirati na drugoj lokaciji, a ovde ćemo imati potpuno novu savremenu teretanu”, dodaje Pljakić.
Radnici preduzeća Novi Pazar – put intezivno rade izgradnji terena za male sportove pored šutenovačkog stadiona.

Poslednjh nekoliko godina grad Novih Pazar izdvojio je značajna sredstva za razvoj sportske infatstrukture. Kako bi se mladima stvorili još bolji uslovi za treniranje i bavljenje raznim sportovima nastaviće da se radi i ubuduće.

Turska firma Doğuş potpuno će rekonstruisati i staru sportsku dvoranu “Izudin Šušević” kod OŠ “Vuk Karadžić.

Podeli