PolitikaVesti

SPP osudila ponašanje prema vijećnicima i medijima

Stranka pravde i pomirenja najoštrije je osudila napad na većnike Bošnjačkog nacionalnog vijeća i predstavnike medija od strane lica za koje tvrde da ih je Ugljanin instalirao ispred ureda Vijeća u Novom Pazaru prilikom poslednje sednice.

Iz te stranke poručuju da ovo nije prvi napad na izabrane predstavnike naroda i javnog mnjenja, te da postoji tendencija da se isti nastave u budućem periodu. Zbog svega u potpunosti podržavaju odluku većnika liste „Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić Muftija“ da ne učestvuju u radu tog organa dok se, ističu, ne obezbede normalni uslovi za rad i očuvanje dostojanstva i integriteta svakog većnika ponaosob, kao i predstavnika medija, te dok se ne osigura puna transparentnost u radu tog predstavničkog tela Bošnjaka u Republici Srbiji.

Predstavnici Stranke pravde i pomirenja tvrde da takvo Vijeće nastavlja da bude privatna svojina Sulejmana Ugljanina, koji zbog, kako navode, gubljenja političkog uticaja i unutarstranačkih problema provocira i omalovažava svoje političke protivnike skrećući pažnju sa veoma nagomilanih problema.

I ze stranke uputili su osudu na , kako ocenjuju, nekorektno i nezakonito ponašanje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje, tvrde, omogućava nezakonito delovanje u Vijeću.

”Ovakvim odnosom Bošnjačko nacionalo veće je pretvoreno u mehanizam ometanja ostvarivanja bošnjačkih prava, i sprečavanja pune nacionalne i kulturne emancipacije, uprkos činjenici da je svojim masovnim izlaskom na prethodne izbore za BNV bošnjački narod pokazao najviši stepen svesti” poručuju iz Stranke pravde i pomirenja.

 

Senada Kalić

Podeli