DruštvoVesti

Rahić: Ne odustajemo od naših principa, pozivamo na jedinstvo

Većnik liste “Vakat je” Esad Rahić, izjavio je večeras nakon sednice BNV da ta lista neće odustati od principa koje je postavila kao uslov za učešće u radu BNV jer je to jedini način da Veće ostvari one ciljeve koji su definisani zakonom.

“Nacionalni saveti imaju velika ovlašćenja u oblastima koje su važne za očuvanje identiteta Bošnjaka. Postavljanje maksimalističkih političkih zahteva, koji uz to nisu u nadležnosti Veća sprečava nas da rešavamo važna pitanja iz oblasti kulture, obrazovanja, informisanja koja su realno rešiva i moguća u saradnji sa državnim organima” rekao je Rahić za Indeksonline.rs

Komentarišući incidente koji su nastali prilikom održavanja skupštine BNV, Rahić je istakao, da nacionalno Veće treba da bude simbol jedinstva Bošnjaka a ne mesto daljih podela i razdora.

“Smatram da treba obezbediti uslove za sve tri liste u radu Veća bez obzira da li predstavljaju deo većine ili su opozicija, jer smatram da možemo da postignemo koncenzus o najvećem broju pitanja koja su važna za identitet Bošnjačkog naroda. Zato ćemo mi težiti dijalogu, razgovorima i tražiti mogućnost da se postigne saglasnost svih većnika unutar BNV. To bi bio najveći doprinos ne samo radu veća već bi se time poslala i šira poruka koja će doprineti stabilizaciji prilika u Sandžaku” kazao je on.

Rahić je dodao, da su političke stranke te koje imaju različite programe i ideje i na izborima treba da traže podršku za svoje političke platforme, dok je BNV mesto koje treba da bude krovna institucija i kohezivni element za sve konstruktivne ideje bez obzira od koga dolaze.

Indeksonline

Podeli