DruštvoVesti

Džudžo: Ostavka na mesto većnika

Esad Džudžo podneo je danas neopozivu ostavku na mesto većnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću čiji je inače predsednik.

On je nosiocima lista ’’Samoopredeljenje” i  ’’Vakat je”, Sulejmanu Ugljaninu i Saitu Kačaporu podneo pisanu ostavku na mesto većnika, koju, kako je objasnio, podnosi u cilju cilju očuvanja svega što je postignuto u proteklom periodu i sprečavanju daljih podela unutar BNV i bošnjačkog naroda.

’’U cilju očuvanja svega što je postignuto u proteklom periodu i sprečavanja daljih podela unutar Bošnjačkog nacionalnog vijeća i uopće bošnjačkog naroda, podnosim  NEOPOZIVU OSTAVKU na mesto većnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji.

Želim da izrazim zahvalnost svim saradnicima i svim većnicima na saradnji u dosadašnjem procesu ostvarivanja prava i sloboda, kao i poboljašanju položaja bošnjačkog naroda u Sandžaku.

Apelujem na sve većnike i pozivam sve većničke liste, političke partije i druge organizacije koje se zalažu za prava Bošnjaka, na jedinstvo u cilju rešenja položaja bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka, za šta sam kao predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća ponudio i adekvatan i ostvariv model.

U proteklih nekoliko decenija svu svoju energiju, ljubav i znanje posvetio sam poboljšanju položaja Bošnjaka na svim prostorima na kojim žive i rešavanju statusa Sandžaka.

Ostajem na usluzi Bošnjačkom nacionalnom vijeću, Stranci demokratske akcije Sandžaka i svom bošnjačkom narodu za sve vrste i oblike djelovanja kojim mogu doprineti u daljem ostvarivanju tih plemenitih ciljeva.

Teške reči koje su izgovorene ovih dana o meni, ostat će trajni beleg na one koji su ih izrekli, a ne na onome o kome su izrečene’’ navodi se u Džudževoj ostavci.

Podsećamo, Džudžo je i aktuelni predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Lista ”Samoopredeljenje” čiji nosilac je Sulejman Ugljanin zatražila je od njega da podnese neopozivu ostavku i vrati mandat, nakon čega se on  oglasio na svom  Facebook profilu da to neće učiniti.

Džudžo je inače za danas zakazao  sednicu BNV koja bi trebala da bude održana u popodnevnim satima. Kako nije podneo ostavku na mesto predsednika, a RTV Novi Pazar kaže da će sa tog mesta otići jedino smenom za šta je potrebno 18 glasova.

Ostavku je sinoć podneo još jedan Ugljaninov većnik, univerzitetski profesor Sead Šemsović.

Većnici liste ”Matice Bošnjačke” ranije su najavili da neće prisustvovati najaveljenoj sednici Vijeća.

Senada Kalić

Podeli