Kultura

Velika zainteresovanost za besplatne časove baleta i brejkdensa

U okviru Karavana igre u novopazarskom Kulturnom centru održavaju se besplatni časovi baleta i brejkdensa za djecu i omladinu. Baletski pedagozi i instruktori plesa zadovoljni su odzivom i brojem talentovanih mališana.

Već prog dana održavanja radionca plesa i baleta bilo je oko sto zainteresovane djece. Časove baleta vodi solistkinja , baletska igračica Srpskog narodnog pozorišta i baletski pedagog, Mirjana Drobac. Ona kaže da je velika zainteresovanost i da svakoga ga dana dolaze novi članovi. Kandidate je podijelila u dvije grupe, mlađi uzrast koji trenira od 18:00 do 19:00 časova i malo stariji do 19:00 do 20:00 sati. Na časovima mališani uče osnovne vježbe pripreme za igru i uvežbavaju ojsećaj za ritam

” Oni uče te neke vježbe oblikovanja i istezanja, zagrevanja. Djeca nemaju apsolutno nikakavog iskustva osim članova folklora, tako da su oni svi u suštini na sitom nivou”, kaže baletski pedagog, Mirjana Drobac.

Dvadesetog juna će biti održan završni baletski čas kada će rodtelji moći da vide šta su njihova djeca naučila. Naporedo sa baletom odražavaju se časovi brejkdensa.

Karavan igre održava se u organizaciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, a pod pokroviteljstvom Art metor fondacije iz Lucerna u saradnji sa lokalnim samoupravama i nadležnim institucijama u 10 gradova u Srbiji.

Podeli