Sport

Kolašinac: Premašili smo plan

Trener fudbalera Jošanice Kenan Kolašinac ocenio je da je taj novopazarski klub osvajanjem petog mesta u Srpskoj ligi Zapad ostvario više od planiranog.

“Primarni cilj bio je opstanak, a mi smo već posle pobede u 21. kolu nad Drinom iz Ljubovije (1:0) imali 40 bodova i sezona je mogla da krene u drugom smeru. Pružili smo šansu i nekim mlađim igračima”, rekao je Kolašinac.

Šampion i novi prvoligaš je Smederevo sa 1924 sa 64 boda, a slede Sloga iz Požege sa 60, Jedinstvo iz Uba sa 54, Tutin sa 53 i Jošanica sa 47 bodova.

“Plan je premašen, s obzirom da sam upravi na početku sezone najavio da imamo kvalitet za plasman između petog i 10. mesta. Završili smo na gornjoj granici, što je sjajno za ekipu koja je stigla iz zone i nije doživela veće igračke promene”, naveo je Kolašinac.

Jošanica je u poslednjem, 30. kolu slavila protiv FAP-a u Priboju sa 1:0.

“Rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu, imali smo mnogo prilika. Ipak, lepo je pobedom krunisati uspešnu sezonu”, zaključio je Kolašinac.

Iz Srpske lige Zapad ispali su timovi plasirani izmedju 13. i poslednjeg, 16. mesta – Proleter Mihajlovac i Drina sa po 30, FAP sa 20 i Polet iz Ljubića sa 13 bodova.

M. Minić

Podeli