Društvo

Ove godine 20 IT gomnazijalaca u Novom Pazaru

Elitno IT odeljenje u novopazarskoj Gimnaziji ove godine upisuje 20 učenika. S obzirom da je od pedesetak kandidata iz Novog Pazara njih 21-no položilo prijemni u Kraljevu, rezltati maturskog ispita odrediće ko od njih treba da traži alternativu.

Za buduće gimnazijalce IT smera u ovoj školi organizovana je tromesečna besplatna pripremna nastava. Na prijemnom ispitu u Kraljevu 21 učenik, odnosno učenica iz Novog Pazara, stekli su osnovni uslov za upis u elitno odeljenje.

”U odnosu na proteklu godinu, gde smo imali 16 učenika koji su položili, kada je bilo dovedeno u pitanje formiranje ofdeljenja, pa smo ga ipak formirali, ove godine 21 čenik položio prijemni, tako da je izvesno da ćemo upisati i drugu generaciju. Čestitam učenicima koji su položili. Očekujemo male genijalce već u septembru”, rekao je direktor Gimnazije Nermin Dražanin.

Poseban prijemni nije kraj borbe za ulazak u odeljenje IT smera, koje ove godine upisuje 20 učenika. Ko će od onih koji su položili prijemni ipak morati da bira alternativu, zavisi i od rezultata sa male mature. Kako objašnjava Dražanin, moguće su i male rokade na rang listi.

Odlukom Ministarstva prosvete prijemni ispit za upis u IT odeljenje, kandidati iz Novog Pazara, Raške, Tutina, Kosovske Mitrovice, i Kraljeva, polagali su Kraljevu. Od ukupno 189 kandidata iz pomenutih gradova, položilo je njih 107, a zbog velikog interesovanja, od naredne školske godine moguće je očekivati formiranje još jednog IT odeljenja.

S.Lj.

Podeli