Kultura

Likovni salon mladih od sutra u galeriji MMC

U galeriji Multimedijalnog centra u petak, 7. juna, biće otvoren Likovni salon mladih. Kako je najavljeno biće izložena 42 odabrana rada najtalentovanijih mladih stvaraoca iz različitih gradova u zemlji.  Žiri u sastavu grafička dizajnerka Amra Hodžić Jejna, akademski slikar Emir Čoković i akademski slikar Rešad Prtinac odabrali su najbolje od ukupno 110 pristiglih radova na ovogodišnji konkurs za Likovni salon mladih.

” Veliko nam je zadovoljstvo da je žiri izabrao čak 42 rada, a ono što je zaista interesantno jeste da će biti predstavljeni umjetnici različite starosti, od 15 do 25 godina, sa različitim likovnim poetikama, tako da ćemo vidjeti, slike, grafike, skulpture i crteže, čak i digitalne printove, što znači da će izložba zaista biti raznovrsna”, kaže kooordinatorka u galeriji MMC, Ajla Dazdarević.

Najbolja tri rada biće novčano nagrađena, a tokom otvaranja izložbe biće dodijeljene i tri specijalne nagrade za učešće na likovnoj koloniji Sandžak inspiracija umjetnika koju takođe organizuje galerija Multimedijalnog centra. Otvaranje izložbe je u 19:30.

Podeli