DruštvoVesti

Porodica Stefanović iz sela Šavci pretrpela ogromnu štetu

  Zbog poplave izazvane jakom kišom koja je padala tokom čitave noći, porodica Stefanović iz Šavaca, sela nadomak Novog Pazara, pretrpela je ogromnu štetu. 

Poplavljeni  su bili svi prilazni putevi do kuća, oko kuća i u većini njih svuda voda, svi usevi uništeni, prilazni mostovi porušeni, a najveću štetu pretrpela je porodica Stefanović.

“ Danas niko nije mogao da izađe iz kuće. Deca nisu otišla u školu, supruga Snja i ja nismo otišli na posao, nismo čak ni do prodavnice mogli da odemo da kupimo hleb”, kazao je Boško Stefanović . Do njegove porodične kuće tek u popodnevnim satima , kada se voda malo povukla, moglo se doći jedino traktorom. Tada je i vozilo spasilačke vatrogasne jedinice  došlo da evakuiše  ukućane.

Gradimir je najstariji član porodice Stefanović. Pamti poplave iz 72. Sa zebnjom je i  danas gledao u nebo jer im kiša uvek donese nevolje.

“Sva mehanizacija je poplavljena, u štali zarobljena stoka, do njive iznad kuće ne može ni da se dođe kako bi videli stanje jer nam je sav usev uništen. Podrum u kome su nam namirnice, krompir, luk, kupus, sve je poplavljeno, ništa ostalo nije”, suznih očiju pričao je Gradimir.

Deda Grade je ostao da proba da očisti mulj oko kuće koliko može a srce, kaže ne greje od još veće štete zbog prognoze meteorologa da će obilnih kiša biti i narednih nekoliko dana.

 

B.V.

Podeli