DruštvoVesti

Bajramske čestitke uputili verski poglavari i politički zvaničnici

Nasufović: Raširimo ruke za bratski zagrljaj

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poručio je danas povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama da na Bajram treba raširiti ruke za bratski zagrljaj prema svakom čoveku. Poslednji sati ramazana i prvi dan Bajrama su vreme u kojem se spuštaju Božanski darovi, zbog čega treba otvoriti srca za prijem tih darova, kazao je Nasufović u poruci u Bajrakli džamiji u Beogradu.

“Ako to već nismo uradili do sada, iskoristimo poslednje trenutke ramazana i sakupimo snagu oprosta prema onima koji su nam zlo naneli ili nas na bilo koji način uvredili. Zato na sutrašnji dan raširimo svoje ruke za bratski zagrljaj prema svakom čoveku, a svoje dlanove okrenimo prema nebu i molimo se za sve ljude, kao što se za sebe molimo. Njega volimo i samo se njemu molimo da primi post, naša dobra dela, da nam grehe oprosti, prsa rasprostrani, srca otvori, podari dobro nama i našim porodicama, našim živim i umrlim, našim prijateljima i komšijama, našoj domovini mir i sigurnost, našoj deci sreću i radost! Bajram šerif mubarek olsun!”, zaključio je Nasufović.

Kavazović: Tuga se smanjuje kada se dijeli

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je vjernicima čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama 1440. h.g.

Braćo i sestre, radost Bajrama podijelite sa svojom porodicom, sa svojim komšijama i prijateljima. Tuga se smanjuje kada se dijeli, a radost samo povećava. Budite s drugima i uz druge. Posebno se pobrinite da sa našim komšijama nemuslimanima podijelite našu radost, to je nesalomljivi duh Bosne koji prkosi svakom zlu, mržnji i podjelama. Znajte da njega vrijedi čuvati i za njega se boriti”, poručio je reisu-l-ulema Kavazović.

Dudić: Jedinstvo je naša obaveza koje se trebamo uvijek sjećati

“Danas, kada se približavamo Bajramu, danu nagrada koje Uzvišeni Gospodar daje Svojim iskrenim robovima i radujemo se njegovom nastupanju, molimo Allaha Uzvišenog da primi naš post i daruje nam obećanu nagradu, to jest ulazak u Džennet na posebna vrata – Rejjan, za postače pripremljena”, poručio je Dudić.

Ljajić: Da Bajram provedemo u miru okruženi prijateljima i porodicom

Bajramsku čestitku povodom predstojećeg velikog islamskog blagdana muslimanima je uputio potpredsjednik Vlade i ministar Rasim Ljajić. Ljajić u Bajramskoj čestitki poručuje: “Svim muslimanima čestitam nastupajuće mubarek dane ramazanskog bajrama uz želju da ga provedemo u miru i rahatluku, okruženi svojim prijateljima i porodicom”, navodi se u bajramskoj čestitki potpredsednika Vlade i ministra Rasima Ljajića.

 

Biševac: Da Bajram provedemo u miru i porodičnoj sreći

“Svim muslimanima, u ime Grada Novog Pazara i u svoje lično ime, upućujem najsrdačnije čestitke u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama, sa željom da ga provedemo u u miru, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći”, navodi se u čestitki gradonačelnika Biševca.

Čestitku uputila i predsjednica Skupštine Novog Pazara

Predsjednica Skupštine grada Novog Pazara Ifeta Radončić, u ime Skupštine grada i svoje lično, uputila je čestitku pripadnicima islama, povodom Ramazanskog bajrama.

“Iza nas je mjesec milosti, odricanja i oprosta. Ramazan nas uči da budemo zahvalni na blagodatima koje imamo i svjesni vrijednosti zajedničkog života. Uz želju da ove bajramske blagdane provedete u krugu svoje porodice, zajedno sa svojim prijateljima i komšijama, želim vam Bajram šerif mubarek olsun”, rekla je u svojoj čestitki predsjednica Skupštine Novog Pazara Ifeta Radončić.

Zamjenik gradonačelnika Novog Pazara Nebojša Ravić čestitao Bajram

“Svim pripadnicima muslimanske veroispovesti upućujem srdačne čestitke sa željom da praznik provedete  u zdravlji i sreći, okruženi porodicom i najbližima. Poštujmo jedni druge, imajmo razumevanja, samo zajedno u međusobnom skladu možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima”, naveo je Ravić u svojoj čestitki.

Bajram čestitao predsjednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević

‘U ime opštine Nova Varoš, svojih saradnika i u svoje lično ime, svim vernicima koji slave ovaj veliki islamski praznik upućujem iskrene čestike. Želim da praznik provedete u miru, radosti i duhovnom blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima”, kaže se u bajrmaskoj poruci predsednika opštine Nova Varoš Radosava Vasiljevića.

A. Ni.

Foto: A. Ni.

Podeli