Društvo

Zajednički bajramski program RTV Novi Pazar i TV Hayat

Radio televizija Novi Pazar i tv Hajat iz BiH, sa Bajram namazom počinju realizaciju  zajedničkog programa, a gledaoci  širom sveta prvog dana Bajrama, moći će da uživaju u celodnevnom specijalnom druženju.

,, Rtv Novi Pazar kao lider u okruženju i ovog ramazana pomera  granice,region i dijaspora aktivno su učestvovali u kreiranju naših sadržaja, a sva merenja gledanosti pokazuju da smo ispunili našu misiju. Tako će biti i sa Bajramom. Realizacija zajedničkog programa sa tv Hajat je tradicija, a novi sadržaji koji očekuju gledaoce, biće glavni razlozi da i taj mubarek dan provedu sa nama,, istakao je direktor i glavni i odgovorni  urednik Radio televize Novi Pazar, Denis Mavrić.

Blagdanske emisije  ne trpe improvizacije, a zahtevaju totalnu predanost i kolektivno stvranje, to je oproban recept, rekao je urednik RTV Novi Pazar, Galib Gicić.

,,Za dobru bajramsku baklavu potrebni su kvalitetni sastojci, rutina i umeće, a za dobar program kreativni novinari sa iskustvom, jaka tehnička podrška i dobra koordinacija, a mi smo sve to uvezali. Laska nam što opet Bajram radimo sa tv Hayat, jer to neštno govori,, kazao je urednik Rtv Novi Pazar Galib Gicić.

Umreženi program  televizije Novi Pazar i televizije Hajat, počinje u utorak, 4. maja, sa ezanom Bajram namaza. Domaćini  programa iz Novog Pazara biće voditeljski par Irma Hodžić i Galib Gicić.

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, ramazanski Bajram počinje 4. juna, 2019.godine, nakon Bajram namaza.

Podeli