Društvo

Studenti DUNP-a nagrađeni za inovacije

U okviru međunarodnog Erazmus plus projekta “Institucionalni okvir za razvoj treće misije univerziteta u Srbiji” (IF4TM), kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu,  na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru organizovana je “Kampanja otvorenih inovacija”, u okviru koje je bio otvoren poziv za studente da predlože ideje i moguća rešenja za izazove koje postavlja sektor privrede. Ovoga puta, uspeh su zabeležili studenti Računarske tehnike.

Na finalnom takmičenju pod nazivom “Kampanja otvorenih inovacija”, koje je održano u Kragujevcu,  studenti Računarske tehnike Državnog univerziteta u Novom Pazaru, sa dve aplikacije osvojili su prva mesta.  Armin Bronja, Ahmet Halilović, Samed Bejtović i Milan Filipović bili su najbolji u izradi aplikacija koje će koristiti firme „Exstent“ i „Proenerdži.“

Na uspehu, koji su postigli takmičeći se sa svojim kolegama sa drugih univerziteta, čestitao im je rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić, ističući da su ovakvi rezultati od velikog značaja za ovu visokoškolsku instituciju jer potvrđuju da svojim studentima pruža kvalitetno znanje, primenjivo u praksi.

U razgovoru sa studentima rektor Kostić je kazao da ovakvi uspesi treba da budu podsticaj da studenti postižu još bolje rezultate i da će Državni univerzitet i ubuduće ulagati napore da im omogući najbolje moguće uslove da stiču kvalitetno obrazovanje.

Izvor: DUNP

Podeli