PolitikaVesti

Ugljanin nema nikakav kapacitet,niti Ljajićevu podršku

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin nema nikakav kapacitet u Sandžaku, a ukoliko bi poredak Srbije bio ugrožen u toj ili nekoj drugoj regiji Srbije, nadležni organi bi to rešili bez ikakvih problema, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Narodnoj skupštini.

Vučić je to rekao odgovarajući na Šešeljejvu tvrdnju, izrečenu na posebnoj sednici parlamenta posvećenoj KiM, da Ugljanin traži specijalni status Sandžaka i da ga u Bošnjačkom nacionalnom veću podržava Rasim Ljajić.

”Bez te podrške Ljajića, Ugljanin ne bi imao nikakav autoritet. Ovo je problem koji Vlada Srbije treba da reši”, poručio je Šešelj.

Vučić je na to uzvratio da se Ljajić nije saglasio sa Ugljaninom i da se odmah javno suprotstavio Ugljaninovoj ideji o statusu Sandžaka koja, kako je istakao, najviše šteti bošnjačkom narodu.

”Znam koliko Bošnajci žele mir i očuvanje dobrih odnosa i molim Bošnjake u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši da ne nasedaju na trikove onih koji više ništa ne predstavljaju”, naveo je Vučić i dodao da Ugljanin svojim izjavama nanosi štetu i bošnjačkom narodu u BiH.

Tanjug/Foto :Tanjug – D. Prelić

Podeli