Društvo

Uskoro novi PVC kontejneri

Grad Novi Pazar potpisao je ugovor o nabavci 70 novih PVC kontejnera, koji bi trebalo da budu isporučeni pre Bajrama, kada se dodatno intenziviraju radovi na održavanju javne higijene. U drugoj polovini tekuće godine, Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” najavljuje proširenje svojih usluga na prigradska naselja, ali i seosko područje.

U svim sektorima Gradske čistoće, radi se po ustaljenom režimu, nema zastoja u odvoženju smeća, čiste se groblja, uređuju zelene i cvetne površine. Sve ove aktivnosti biće još intenzivnije pred Bajram, kada se očekuju i novi kontejneri.

”Očekujemo isporuku u narednih desetak dana. Radi se o PVC kontejnerima, ne metalnim kao do sada. To je sad nešto novo. Hoćemo to da probamo, da naviknemo građane da ih koriste i da se malo bolje odnose prema našoj opremi”, rekao je direktor JKP ”Gradska čistoća”, Emin Omerović.

A bolji odnos, između ostalog, podrazumeva i ne bacati ništa zapaljivo, jer to je, kako objašnjava Omerović, jedina mana PVC kontejnera, koji su inače trajniji i lakše se održavaju.

”Ti kontejneri su isključivo namenjeni da pojačamo postojeće lokacije, a i neki kontejneri koji su zastareli i u lošem su stanju, pa da ih zamenimo, te da omogućimo građanima da nesmetano odlažu svoj otpad”, kazao je Omerović.

Gradska čistoća najavljuje i proširenje svojih usluga na prigradska naselja, ali i na seosko područje. Osim nabavke kamiona i stotinak novih metalnih kontejnera, da bi se proširile usluge Gradske čistoće, potrebno je zaposliti i nove radnike. Kako se najavljuje, to se može očekivati u drugoj polovini tekuće godine.

S.Lj.

Podeli