DruštvoVesti

Lekari predsedništva herniologa u OB Novi Pazar

 Lekari predsedništva herniologa, kako je i najavljeno prošle nedelje, danas su došli u Novi Pazar i sa timom hirurga Opšte bolnice Novi Pazar  su uradili više zahtevnih operacija kile. Dolazak lekara iz raznih centara nastavak je sporazuma o saradnji Ministarstva zdravlja i Opšte bolnice Novi Pazar.

“Saradnja sa zdravstvenim centrima ne samo iz Beograda već i drugih gradova koja je plod sporazuma sa Ministarstvom zdravlja, pokazala se kao veoma dobra i ide u dobrom smeru koji će od naše Opšte bolnice zasigurno napraviti jedan regionalni zdravstveni centar”, kazao je direktor ove zdravstvene ustanove, dr Meho Mahmutović.

Dr Marinko Žuvela je prošle sedmice bio na odeljenju hirurgije i sa našim hirurzima uradio niz složenih operacija. On ističe da će ubuduće ova saradnja biti na još višem nivou  i da današnji  dolazak lekara iz predsedništva herniologa to i pokazuje.

Danas su hirurzi dr Marinko Žuvela sa Prve hiruške klinike iz Beograda, dr Bojan Radovanović  iz Požarevca, dr Predrag Bojović sa Zvezdare i dr Dejan Dabić iz Čačka sa timom naših hirurga uradili niz operacije velike hernije.

Hirurg dr Enes Zogić iz Opšte bolnice Novi Pazar ističe da je dolazak lekara iz drugih zdravstvenih centara veoma dragocen jer se tokom operacija razmenjuju iskustva i uvek nauči nešto novo.

Za naredni period najavljene su kako nove operacije iz abdominalne hirurgije tako i predavanja na mnoge teme iz ove oblasti.

B.V.

Podeli