DruštvoVesti

Poseta štićenicima Udruženja MNRO

Na inicijativu učenika OŠ”Desanka Maksimović” organizovana je poseta Udruženju MNRO “Tahir Delić-Taša”. Ovom posetom deca su želela da pokažu svima da treba poštovati bilo kakve razlike među ljudima a naročito su ukazala na poštovanje prema osobama sa poteškoćama u razvoju i da promovišu moto “Živimo sa njima a ne pored njih”.

“Veoma sam ponosna na svoje učenike koji su samoinicijativno organizovala posetu korisnicima ovog udruženja i na ovaj način dala primer svima kako ne treba praviti razlike među ljudima”, kazala je nastavnica OŠ”Desanka Maksimović” Timka Malić.

Lejla Delić koja se nalazi na čelu ovog udruženja, zahvalna je deci OŠ”Desanka Maksimović” na poseti i ističe da, pored svih škola iz Novog Pazara posebnu saradnju ima upravo sa ovom školom koja traje godinama unazad. “Ovo je bila prilika da se upoznaju sa svakodnevnim aktivnostima korisnika udruženja, da vide kako se oni pripremaju za školovanje i život uopšte”, dodala je ona.

Učenice OŠ”Desanka Maksimović” Berina Dupljak, Taida Hodžić i Lamija Garčević kažu da su na ovaj način iskazali poštovanje prema deci koja imaju poteškoća u razvoju i da su želeli da poruče svima, da ako želimo da nam svet bude bolji, moramo poštovati sve različitosti.

Ova poseta dece iz OŠ”Desanka Maksimović” korisnicima Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama treba da bude primer svima kako se treba odnostiti prema svakom ko ima poteškoća u razvoju, kako ih ne treba tretirati kao građane drugog reda već im pokazati da zaista treba da živimo sa njima a ne pored njih.

 

B.V.

Podeli