DruštvoVesti

Promocija IT smera u Novom Pazaru

U osnovnoj školi Bratstvo održana je promocija IT smera koji svi zainteresovani osmaci mogu da upišu u novopazarskoj Gimnaziji nakon što polože specijalni prijemni ispit koji će ove godine biti održan 3.juna u Kraljevu. Ovaj smer namenjen je nadarenim đacima koji vole matematiku i fiziku i koji su postigli značajne rezultate na takmičenjima tokom školovanja. Njega mogu da upišu i svi oni koji polože pomenuti prijemni ispit.

Učenica osmog razreda škole “Bratstvo” Ena Halilović već je počela sa spremanjem prijemnog ispita.

“Želim da budem softverski inženjer a na putu do tog cilja najpre hoću da završim IT smer. Spremam se za prijemni i sigurna sam da ću ga položiti. Vidim da je našoj zemlji potrebno dosta It stručnjaka zato i želim da se u ovom smeru usavršavam i obrazujem” – istakla je Halilović.

Novopazarska Gimnazija upisala je prošle godine prvo odeljenje IT smera. Ove godine samo 20 najbolje plasiranih đaka na prijemnom ispitu u Kraljevu moći će da postane deo ovog elitnog odeljenja. za sve zainteresovane u Gimnaziji je počela pripremna nastava iz matematike koja će tokom maja biti intenzivirana.

K.R.

Podeli