DruštvoVesti

Pomozimo Muratovićima da unucima izgrade dom

Porodici Muratović iz sela Piskopovce potrebna je pomoć da unucima izgrade kuću.  Njih petoro ostali su bez majke pre godinu dana, a o njima brigu sada vode dedo i nana.

Silvija Muratović majka petoro dece umrla je od raka u 39 godini pre godinu dana. Od kada se razbolela, o deci su brinuli njeni roditelji. Njih desetoro sada živi u maloj kućici u selu Piskopovce. Kako bi ih zbrinuli za života dedo Amir i nana Džemila odlučili su da im naprave kuću na njihovom zemljištu. Postavljena je ploča, međutim, strahuju da za nastavak izgradnje neće imati dovoljno novca. Ipak nadaju se da će uz pomoć građana uspeti u svojoj nameri da unucima izgrade dom.

Porodicu Muratović u selu Piskopovce obišli su i predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara i Centra za socijalni rad, član Gradskog veća Fevzija Murić, šef odseka za poslove gradonačelnika Besar Hadžić i Ramiz Župić, koji su danas članovima porodice Muratović uručili i pakete sa osnovnim životnim namirnicama.  Predstavnici gradske uprave Novog Pazara su I do sada pomagali ovu porodicu, a zalagaće se i u narednom periodu da petoro dece dobije svoju kuću. Najstarije dete je 18 godina dok dvoje najmlađih blizanaca imaju po šest godina. Oni, koji žele, mogu pomoći uplatom  na žiro račun u poštanskoj štedionici 20011702415642.  Iz lokalne samouprave apeluju na sve građane, privrednike da pokažu svoju humanost I pomognu deci da dobiju svoj dom.

Podeli