DruštvoVesti

Asfalt i u Ulici 412 u Selakovcu

I pre zvaničnog početka građevinske sezone, Ulica 412 u Selakovcu još jedna je u nizu asfaltiranih. Danas je tamo postavljen asfalt u dužini od 530 metara. Finalne asfalterske radove obišli su predstavnici lokalne vlasti, koji su najavili najintenzivniju građevinsku sezonu ikada i rezultate unapređenja života građana u svim oblastima.

Pre asfalterskih radova, ovde je izgrađena i kompletna komunalna infrastruktura. Meštani su kažu, decnijama čekali dan urbanizacije ovog dela Selakovca. Neki su čak prokomentarisali da su tek danas ugledali svetlost dana, kada je asfat prošao ispred njihovih kuća.

 

Narodni poslanik i šef Odborničkog kluba Sandžačke demokratske partije, koja čini okosnicu vlasti u Novom Pazaru, dr Muamer Bačevac najavljuje ambiciozne planove u svim oblastima za sezonu koja zvanično tek treba da počne.

”Građevinska sezona počinje 15. aprila. Međutim, intenzivnim radom gradske uprave i lokalnih preduzeća ušli smo u predstojeću građevinsku sezonu koja će biti izuzetno intenzivna i i radna. Ova ulica koja je jako značajna će se potpuno uraditi i asfaltirati. Za 36 ulica je potisana dokumentacija, a planira se još 50 koje će ući u plan asfaltiranja i uređenja. Na zadovoljstvo svih građana možemo očekivati intenzivnu sezonu u kojoj će se mnogo toga uraditi”, kazao je Bačevac. On je tom prilikom pohvalio rad Gradske uprave i gradonačelnika Nihata Biševca, najavljujući skore vidne rezulate njihovog zalaganja.

”Obnavlja se centar grada. Mnogo toga ćemo odraditi u ublasti zdravstva, ali i na svim drugim poljima. Ove godine Novi Pazar će procvetati u svakom smilu”, rekao je Bačevac. On je kazao da je aktuelna vlast sačinjena od ljudi koji ne obećavaju mnogo, ali mnogo rade i koji imaju jasan cilj, da od Novog Pazara naprave bolje mesto za život.

Ulica 412 u Selakovcu asfaltirana je u dužini od preko pola kilometra. Narednih dana radovi će biti nastavljeni i u drugom delu koji se spaja sa ulicom 415. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika zaduženog za infrastrukturu, Nihada Hasanovića od sutra počinju pripreme za asfaltiranje Ulice 8.marta gde su danas završeni radovi na izgradnji nove vodovodne mreže i fekalna kanalizacija. Takođe, najavljuje Hasanović, od sutra počinju pripreme za asfaltiranje lokalnog puta u Boturini pored džamije u MZ Deževa, koji će u petak biti asfaltiran. Pripremni radovi za asfalt izvode  se i u naselju Donji Šutenovac, gde se planira asfaltiranje dva kraka Ulice Vojkovačke.

S.Lj.

Podeli