DruštvoVesti

Društvo za pomoć MNRO nazvano po rahmetli Tahiru Taši Deliću

Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama od nedavno nosi ime po osnivaču i sekretaru tog Društva, rahmetli Tahiru Taši Deliću. Ove godine ušli su u treću deceniju postojanja a svakodnevno rade sa korisnicima čiji broj premašuje njihove kapacitete.

Primarni zadatak Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Tahir Taša Delić“ je kontinuirani rad na rehabilitaciji, socijalizaciji i osposobljavanju za samostalan život prema sposobnostima i mogućnostima korisnika, ali i podizanje svijetsi u zajednici. Time se uspješno bave već 21 godinu.

“Trenutno imamo oko 63 korisnika. Svakodnevno na aktivnostima u našem Društvu i u Dnevnom boravku bude preko 50 njih. Uslugu predah porodice svakodnevno koristi po deset korisnika sa namjerom da taj broj raste”, kazala je sekretar Društva za pomoć MNRO “Tahir Taša Delić” Lejla Delić.

Sa korisnicima rade eminentni stručnjaci koji u svoj posao unose i puno ljubavi i žrtve. U narednom periodu Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Tahir Taša Delić“ radiće na realizaciji važnih projekata u cilju doprinosa socijalnoj zaštiti korisnika i zajednice.

A. Ni.

Podeli