Sport

PS u K1, prvi dan: Hamzi Muratoviću zlato, bronze za Elmu Hajrović i Harisa Bibera

Član Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Hamza Muratović osvojio je zlatnu medalju u uzrastu kadeta prvog dana Prvenstva Srbije u K1, dok su Elmi Hajrović i Harisu Biberu u pazarskoj dvorani Pendik pripale seniorske bronze u A klasi.

Muratović je u finalu u kategoriji do 47 kilograma pobedio klupskog kolegu Harisa Dautovića sa 3:0, istom rezultatom Biber je u polufinalu kod boraca lakših od 75 kilograma poražen od Aleksandra Đorđevića iz jagodinskih Palminih tigrova, a Hajrović u kategoriji preko 70 kilograma od Stanislave Sinovec iz Novog Beograda.

Današnja polufinala počela su u 10.00, a od takmičara Kluba borilačkih sportova Novi Pazar u ringu će se naći junior Amar Fetahović u kategoriji do 71 kilograma.

Najzanimljivija finala počinju večeras od 18.00, a iz Kluba borilačkih sportova Novi Pazar za zlato će se boriti Ajla Lukač u kategoriji do 56 kilograma, te kadeti Semir Bulić (do 51 kg), Mervan Bronja (do 60 kg), Fadil Tafilović (do 67 kg), Sedad Lekić (do 75 kg) i Belmin Kalač (preko 75 kg).

U kategoriji do 55 kilograma kod kadetkinja, u finalu će nastupiti i Emina Alibašić iz Sportskog udruženja borilačkih sportova Pazar.

M. Minić

Podeli