DruštvoVesti

Zdrave i srećne bebe

 Aktivnosti u koje spadaju i redovna predavanja za trudnice i mame na razne teme vezane za održavanje trudnoće i odgoj deteta koje sprovodi Patronažna-polivalentna služba novopazarskog Doma zdravlja, pokazale su se kao veoma uspešne. Sve je veći broj  trudnica i porodilja  zainteresovanih za prisustvo na predavanjima, jer kako same kažu, ovo je pravo mesto gde mogu dobiti tačne i pravovremene informacije o svemu što ih zanima.

Na inicijativu glavne sestre polivalentne patronažne službe Dragane Ćiriman Radovanović , a uz podršku kolektiva i menadžmenta Doma zdravlja, serijal predavanja koji obuhvata teme od samog začeća bebe pa sve do nekoliko godina nakon porođaja, uspešno se odvija, a trudnice, mame pa čak i buduće mame prihvatile su sve na najpozitivniji način. Pedijatar dr Vesna Despotović, danas je održala veoma zanimljivo predavanje o ishrani beba gde su prisutne mogle da čuju i najnovije informacije oko načina ishrane bebe.

“Ako se svi mi uključimo u zdrave trendove života imaćemo manje poseta dece kod lekara, deca će nam rasti zdravija i srećnija, naučiće da žive zdravo a mi smo tu da im pokažemo kako da upražnjavaju zdrave stilove života poput pravilne ishrane, fizičke aktivnosti i na taj način ponovo imamo decu u parkovima i dvorištima a ne za kompjuterima”, kazala je dr Despotović.

Nakon predavanja , trudnice i mame su prisustvovale demonstrativnoj kuhinjici gde su same mogle da spreme a njihove bebe degustiraju najnovije organske proizvode raznih ukusa.

 

B.V.

Podeli