DruštvoVesti

Kako izgleda susret najvišeg muškarca i najniže devojke na svetu?

Najviši muškarac na svetu, Turtčin Sultan Kosen, u Egiptu se susreo sa svojom suštom suprotnošću – najnižom ženom na svetu, Indijkom Joti Amge.

Najviši muškarac na svetu, Sultan Kosen (35) iz Turske, i Jioti Amge (24) iz Indije, najniža devojka na planeti, posetili su egipatske piramide i napravili zajedničke fotografije koje su ubrzo obišle svet.

Sa svojih 246 centimetara, Sultan je prema Ginisovoj knjizi rekorda najviši čovek na svetu, a Jioti Amge najniža devojka sa svega 62 centimetra. Njih dvoje su posetili piramide u Gizi na poziv egipatskog Ministarstva kulture i turizma, čime su pružili podršku egipatskom turizmu.

Iz Odbora za razvoj egipatskog turizma su saopštili da je najviši čovek na svetu prvi put u poseti Egiptu, koju je započeo obilaskom turističkih i istorijskih mesta u Kairu.

Inače, tridesetpetogodišnji Kosen je vodeću poziciju na listi najviših ljudi preuzeo od Kineza Si Čuna čija je visina 2005. godine iznosila 233 centimetra.

Indijka Amge u istoriju je ušla 2011, nakon što je proslavila 18 rođendan. Trenutno se bavi glumom i vodi emisiju “Lo šou dei rikord”, navodi se na zvaničnoj Ginisovoj stranici.

izvor: Nacionalna geografija

Podeli